Apelsinmazarin
Lagom mycket smak av apelsin och lagom mycket smak av mandel,
så gillar jag mazariner :)

Receptet är Birgitta Rasmussons, bara att jag lagt till apelsinsmaksättningen
samt tagit bort lite socker :)
Ingredienser ca 18 st
MÖRDEG
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 2 msk socker
- 0,5 ägg
FYLLNING
- 150 g mandelmassa
- 50 g smör
- 2,5 ägg
- 4 msk vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 apelsin, köttet
- 1/2 apelsin, skalet
GARNERING
- 2 dl florsocker
- lite vatten
- 1/2 apelsin, skalet
Gör så här
- Smörj formar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
- Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken.
- Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma. (Viktigt moment)
- Under tiden görs fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål.
- Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
- Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner bitar av apelsinkött och skalet av 1/2 apelsin.(Resten av skalet är till dekor)
- Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
- Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
- Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen. Lägg en liten hög med apelsinskal som dekor på glasyer så ser man direkt vad det ska smaka :)