Apelsinmazarin

Lagom mycket smak av apelsin och lagom mycket smak av mandel,
så gillar jag mazariner :) 
 
Receptet är Birgitta Rasmussons, bara att jag lagt till apelsinsmaksättningen
samt tagit bort lite socker :)
 

MÖRDEG

  • 3 dl  vetemjöl
  • 0,5 tsk  bakpulver
  • 100 g  smör
  • 2 msk  socker
  • 0,5  ägg

FYLLNING

  • 150 g  mandelmassa
  • 50 g  smör
  • 2,5  ägg
  • 4 msk  vetemjöl
  • 0,5 tsk  bakpulver
  • 1 apelsin, köttet
  • 1/2 apelsin, skalet

GARNERING

  • 2 dl  florsocker
  •  lite vatten
  • 1/2 apelsin, skalet
  1. Smörj formar av metall eller aluminiumfolieformar väl. 
  2. Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken.
  3. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma. (Viktigt moment)
  4. Under tiden görs fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål. 
  5. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. 
  6. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner bitar av apelsinkött och skalet av 1/2 apelsin.(Resten av skalet är till dekor) 
  7. Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. 
  8. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
  9. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen. Lägg en liten hög med apelsinskal som dekor på glasyer så ser man direkt vad det ska smaka :)
 

Kommentera här: