Lyxig snickerstårta

6 dl strösocker
300 g smör
150 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
0,5 dl ströbröd
Peanutbutter cream
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Mörk chokladkolasås
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör
Ljus chokladfrosting
125 g mjölkchoklad
1,35 dl vispgrädde
1 msk vit sirap
175 g smör, rumstempererat
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig. Smält smör i en kastrull. Drag av från värmen och tillsätt bitar av choklad. Rör på svag värme tills chokladen har smält. Blanda chokladsmeten i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel. Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott.
Smörj två kakformar med löstagbar kant (18 cm). Strö ströbröd i formarna och häll i smeten. Baka i ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när kakorna är klar. De ska bli fasta men ändå fortfarande lite kladdiga. Låt svalna och ställ i kylen över natten. Kakorna är lättare att dela när de är fasta och kalla.
Gör peanutbutter cream. Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev. Vispa grädden och vänd in i smeten. Bred krämen på mellan tårtbottnarna.
Gör chokladkolasåsen. Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås. Låt svalna.
Gör chokladfrostingen. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå 2 minuter. Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalna. Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten. Smeten ska bli helt slät.
Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna. Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ in i kyl ca 30 minuter. Tag ut och häll över chokladkolasåsen. Toppa med jordnötter.