Citronpaj

Receptet är taget ur tidningen Hembakat (www.tidningenhembakat.se)
 
 
 
ca 12 bitar
Ingredienser
 
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 äggula
 
Fyllning:
2 1/2 dl vispgrädde
Saft och finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1 1/2 dl florsocker
 
Ev florsocker, citronskiva, vispad grädde, citronmeliss eller vad man vill som garnering.
 
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Nyp ihop kallt smör, mjöl och florsocker.
Tillsätt äggulan och knåda snabbt ihop till en deg.
Låt vila i kylen 10-15 min.
Klä en pajform med löstagbar kant med degen, nagga botten och låt vila ytterligare 10 min i kylen.
Förgrädda pajskalet ca 12 minuter. Sänk sedan tempen till 180 grader.
 
Vispa sedan ihop fylliningen genom att lägga alla ingredienser till den i en skål.
Fyll pajskalet med fyllningen och grädda ytterligare 25 minuter. Låt svalna i formen.
Ta sedan bort formen, ställ pajen på ett uppläggningsfat/tårtfat och låt stå i kylen minst en timme innan servering. Dekorera som du vill och servera med till exempel vispad grädde, glass eller som den är :)
Eller varför inte till den goda citronlemonaden jag servade till ;) Se recept under kategorier - övrigt.
 
:)

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Gott :)

Svar: Mycket :)
Tilda Holm

Kommentera här: