Kolapaj
En fin alla hjärtans dag paj att äta med dem du tycker om, en kär vän, familj eller din kärlek! :)
Jag åt min med både min kärlek och min familj - bra kombo.
Pajen är fylld av seg kola, spröd digestivebotten och fluffig grädde.
Observera att den kondenserade mjölken ska koka i två timmar för att bli seg och krämig.
Har man ont om tid kan man köpa färdigkokad kola. Tror den bara heter "Sötat mjölk" då.

Receptet kommer från tidningen Buffé och Ica.
Recept:
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
- 150 g smör
- 300 g digestivekex
- 1 l jordgubbar
- 1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
- 3 dl vispgrädde
Så här gör du
- Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
- Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
- Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
- Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
- Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med daimen.
- Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
- Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
ENJOY!! Och hjärtekramar såklart :)
skriven
Tilda....den var makalöst God. .. och du delade både din fina paj och din tid med oss...tack gumman kram mamma