Jättecookie

Här har vi en smarrig kaka som vi åt till påsk.
Dumlekola, mörk choklad, knäckigt farinsocker 
och massa andra goda ingredienser. Det ska likna
en amerikansk cookie men i jätteformat :) För lite
segt resultat gör en stor variant i springform, för krispigare
resultat går det att klicka ut till småkakor. Lika gott bägge
delarna skulle jag tro :)
 
 
Receptet kommer från grunden Tidningen Hembakat, men är hyffsat ändrat.
 
Jättecookie
 

100 g mörk choklad
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
Chokladbitar, dumlebitar och florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

 

MUMS! :)

 
 
 

Kommentarer:

1 LIENE:

skriven

Åh det låter och ser gott ut!

Svar: Hihi det var det också 😊
Tilda Holm

2 ▲ R O B I N N S :

skriven

Men åh vad jag måste testa det nu! :)

Svar: Gör det vettja och lycka till :)
Tilda Holm

Kommentera här: