Minibullar

Ytterligare ett minirecept ;D
"Är de små får man ta två" är en bra tanke.
Det är gjort på en vetedeg, samma som minilimporna faktiskt.
 
Vetedegsrecepet är Johan Sörbergs.
 
Minibullar 
 
700 g  vetemjöl (12 dl)
300 g  mjölk (3 dl)
120 g  strösocker (1,25 dl)
100 g  smör, rumstempererat
1 st  ägg
Ev. 30 g nystötta kardemummakärnor (2 msk)
10 g  salt (1.5 tsk)
30 g  jäst, (0.6 pkt)
 
Vaniljfyllning:            
125 g smör
3 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
 
Kanelfyllning:
125 g smör
2-3 msk malen kanel
1 dl strösocker
 
 
Gör såhär:
 

Kör ner alla ingredienser i bakmaskinen utom saltet. Använd blå jäst
även till bullar, den röda jäser för snabbt! Kör 10 minuter på mellanväxeln.
Tillsätt sedan saltet och kör ytterligare 1 minut. Låt jäsa under bakduk till dubbel
storlek, ca 30 min. Kavla ut till ca 5 mm. Bred på vilken fyllning du önskar; jag tog 
hälften av bullarna med vanilj och hälften med kanel. Gör så bara hälften av fyllningsrecepen.
Vik över degen och utforma bullarna som du önskar. Jag gjorde en så kallad fingersnurrad
bulle där man skär ut 3 cm breda remsor, snurrar den 2 varv runt fingret och fäster genom att
dra degen över sig själv. Lite svårt att förklara, men ska fota det steget nästa gång :)
Går även utmärkt att göra andra slags bullformar :)
Baka av i 200 grader i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Ha koll!
 
:) :) :)

Kommentera här: