Mammas mandelkubb
Är det här småbröd, en kaka eller en bulle?
Inget av det kanske, det är en kubb, en mumsig mandelkubb :)
Jag har följt mammas gamla, goda recept till punkt och pricka,
men det är bara så att det är en mamma som måste göra dem.
Eller mer rättare sagt; MIN MAMMA måste göra dem för att de
ska bli perfekta! Men här är i alla fall ett gott försök ;)
Jag bytte iofs ut lite grejer för hennes recept får ni minsann inte.

Mammas mandelkubb 15st
75 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl filmjölk
6 droppar bittermandelarom eller 6 bittermandlar
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl
pärlsocker
Gör såhär:
Blanda rumsvarmt smör och socker pösigt.
Blanda ner resterande ingredienser. Var försiktig med mjölet,
det tillsätts lite i taget. Knåda ihop till en deg. Rulla ut ca 5-6 cm tjocka längder,
dela i 3 cm stora bitar. Doppa snittytan i pärlsocker och tryck till lite så de blir avlånga/
smått rektangulära. Grädda med pärlsockerytan uppåt i mitten av ugnen, 220 grader, 10 min.
Nybakta mandelkubb med ett glas mjöl = trevlig fikastund.
Måååååånga nybakta mandelkubb med måååånga glas mjölk = ont i magen. Tro mig. ;)