Kladdkaka deluxe

En riktigt mäktig och kladdig kladdkaka. Jag serverade med vispad grädde och mosade hallon.
Man kan välja att servera den innan chokladtäcket uppe på kakan stelnat eller helt enkelt vänta om man vill få ett stelt täcke på kakan! :)
 
 
 
 
 
Receptet kommer i grunden från tidningen Hembakat, men jag har tagit bort lite socker och lagt till
sirap i smeten. Även ändrat annat lite här och där :) Tycker det blir godare så!
 

150 g smör                                                                                                                                              1/2 dl ljus sirap
2
dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker

Garnering
75 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos/ströbröd/mjöl eller vad du önskar.
3. Smält smöret.
4. Häll sedan i alla ingredienser, även smöret, i din bakmaskin/bunke och vispa ihop till en slät smet.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Den stelnar/torkar även lite till när den svalnar sen, så mitt tips är att ta den lite innan du är nöjd med kladdigheten.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Bred där­efter ut smält choklad på kakan och låt den stelna.
Pudra över lite florsocker om du önskar. Servera som den är eller med vispad grädde, krossade hallon, glass elelr vad du gillar :) Men den är ganska mäktig så något syrligt passar absolut till.

 
 

Kommentarer:

1 Efraem Barkbit:

skriven

Dra åt helvete vilken jävla kaka!!! Nu är det så här att det finns lite ledig plats i min kyl så nu är det du som kommer till Blackerbyhult!

Svar: Jag ogillar din ton Efraem.... eller ska jag kalla dig..................BROR :O damdamdam. Nejmen du har redan ätit den så ssschhhhyss på dig.
Tilda Holm

2 vargrjut321:

skriven

Jag håller med Tilda. Efraem eller ska jag också kalla dig BROR bror

Kommentera här: