Kladdkaka deluxe



150 g smör 1/2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Garnering
75 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos/ströbröd/mjöl eller vad du önskar.
3. Smält smöret.
4. Häll sedan i alla ingredienser, även smöret, i din bakmaskin/bunke och vispa ihop till en slät smet.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Den stelnar/torkar även lite till när den svalnar sen, så mitt tips är att ta den lite innan du är nöjd med kladdigheten.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Bred därefter ut smält choklad på kakan och låt den stelna.
Pudra över lite florsocker om du önskar. Servera som den är eller med vispad grädde, krossade hallon, glass elelr vad du gillar :) Men den är ganska mäktig så något syrligt passar absolut till.
Kommentarer:
Jag håller med Tilda. Efraem eller ska jag också kalla dig BROR bror
skriven
Dra åt helvete vilken jävla kaka!!! Nu är det så här att det finns lite ledig plats i min kyl så nu är det du som kommer till Blackerbyhult!