Halloweencupcakes med smak av mint

 
 Frostingreceptet är Leila Lindholms i grunden.

Ingredienser

Chokladmuffins
100 gram 
1 dl 
2 st 
0,5 dl 
5 msk 
3 tsk 
1 tsk 
3 dl 
1 dl 
 
Mintfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost (eller annan naturell färskost)
Ca 2-3 droppar pepparmintsarom (eller varför inte finhackade after eightbitar?)
Några droppar valfri karamellfärg (i detta fall röd och gul)
 
Ev. mörk choklad och marshmallows till dekor
 

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och sockret, även farinsockret, fluffigt.
Smält smöret och blanda i mjölk till fingervarmt.
Blanda alla torra ingredienser.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölkblandningen.
Häll i muffins formar. Grädda i ca 10 min mitten av ugnen.
 
Gör undertiden mintfrostingen.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.
Tillsätt några droppar karamellfärg till önskad nyans. Blir frostingen för lös, tillsätt mer florsocker.
Men var försiktig och smaka av så den inte blir för söt.
Bred eller sprita ut frostingen på de avsvalnade chokladmuffinsen.

Vill du dessutom ha fina dekorer i form av spindelnät, en skalle, ett kors eller något annat halloweenaktigt ska du temperera choklad, spritsa ut på bakplåtspapper och låta stelna. Jag hade inte tempererat chokladen på mina muffins (se bilden) så chokladen var mycket svårarbetat och blev därför ojämnt, kladdigt och spretigt - men viktigast av allt - GOTT! :) Klipp munnar i marshmallows och måla med hjälp av chokladen dit ögon och mun.
 
Lycka till med bakningen :)

Kommentera här: