Hallonbiscottis

Hallonbiscottis med lång hållbarhet, eller hallonskorpor kan man också säga.
Jag bakade en stor sats, eftersom dem håller länge och är uppskattade att ge bort
också på så vis. Mina blev aningen mörka, men det störde inte smaken alls.
 
 
 
Recept:
 
100 g smör, rumsvarmt
1½ dl farinsocker
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 ägg
150 g hallon, frysta
 
Gör såhär:
 
Se till att smöret är mjukt och hallonen helt frysta.
Blanda socker och smör med elvispens degkrokar eller bakmaskin. 
Häll i resterande ingredienser, utom hallonen. När du fått en fin deg, knåda 
lite för hand och arbeta sedan snabbt in de frysta hallonen (hela eller delade).

Dela degen i 2 bitar och rulla ut till längder, ca 4 cm tjocka och breda.
Grädda längderna mitt i ugnen i ungefär 20 minuter i 225 grader.
Skär dem i sneda bitar, 3 cm breda. Lägg skorporna med snittytan uppåt.
Sänk värmen till 175 grader och rosta skorporna ca 30 minuter.
Låt dem ligga kvar i eftervärmen om de inte torkat helt. 
 
Förvaras bäst i plåtburk eller äts upp med en gång =) 
 
 

Kommentera här: