Apelsinfromage - den lite nyttigare variante

I helgen skulle jag och min lillasyster ha en tränings- och hälsohelg med nyttig mat,
träning och försöka få fram en nyttig efterrätt. Den här apelsinfromagen var helt ok om
man uppskattar det lite mer syrliga i smakväg :) Vi tillsatte även en krossad pepparkaka
för att få någon sötma. Det blev mat från Linas matkasse som kändes väldigt fräsch och nyttig,
men ingen träning mer än promenad då syster var sjuk.
 
Vågar ni testa denna nyttighet? ;) Receptet är taget ur tidningen MåBra mat, men som
vanligt har jag ändrat en del saker, t.ex. uteslutit strösocker helt.
 
 
6 portioner
 
300 g kvarg
250 g vaniljyoghurt (vi tog dock naturell och ekologisk såklart)
2 äggvitor
1 msk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
1 apelsin, skal + saft
 
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min.
Blanda kvarg, yoghurt. Vispa äggvitorna till hårt skum med vaniljsockret.
Blanda äggen med kvargblandningen. Häll av vattnet från gelatinbladen och lös
upp dem i det kokande vattnet. Låt svalna och häll i tunn stråle i kvargblandningen och
rör försiktigt. Rör även ner skalet och saften av apelsinen. Häll i portionsformar och låt
stelna i kylen i minst 3 timmar. Dekorera med krossad pepparkaka eller vad du vill.
 
:) :) :)
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: